A cégalapítás anyagi vonzata

cégalapítás iroda

Amikor cégalapításba vágunk, már nem az álmodozási szakaszban vagyunk. Lehet, hogy évek óta, vagy már gyerekkorunk óta arról álmodunk, hogy egyszer bizony saját vállalkozásunk, saját cégünk lesz. Viszont, amikor ténylegesen benne vagyunk, a cégalapítás minden csínja-bínja eláraszt minket.

Ezért ez már nem is szabad, hogy egy álmodozó időszak legyen, persze, meg kell őrizni az egész szépségét, hogy időközben ne menjen el a kedvünk, megmaradjon a lelkesedés és a motiváció. Azonban itt már egy nagy adag realitás érzékre is szükség lesz, két lábbal kell állni a földön, ha nem akarunk elveszni a részletek között. A cégalapítás kezdetén ugyanis már egy észrevétlennek tűnő banánhéjon is el lehet csúszni, ezért észnél kell lenni.

A sok ügyintézés mellett fontos, hogy az anyagi erőforrások is a rendelkezésünkre álljanak, amikor cégalapításra adjuk a fejünket. Az anyagi költségeket több tényező teszi össze. Ezek közül az egyiket a cégalapítással kapcsolatos költségek teszik ki, az illetékek és a közzétételi díj. Emellett ott van a vállalkozás törzstőkéje, az alaptőke költsége, aminek legalábbis a birtokunkban kell lenni, ha esetleg a bank mégsem kérné, hogy a létrehozott céges bankszámlára fel is töltsük. Aztán ott van a jogi folyamatokkal járó ügyintézések során az ügyvédi költség, ugyanis az ügyvédet is meg kell fizetni.

Senki sem dolgozik ugyebár ingyen. Valamint, a könyvelő, vagy könyvvizsgáló bérezéséről sem szabad megfeledkezni, nagyon fontos feladatkört lát el ő is, de meg is kell fizetni. Az nem jelenti azt, hogy drága, sőt, szakértő tanácsaival még pénzt is spórolhat meg nekünk azáltal, hogy nem megyünk bele rossz döntésekbe. De mégis, ezzel a négy fő költséggel mindenképp számoljunk, ha cégalapítás előtt állunk. Valamint érdemes a ceghmester.hu oldalán tájékozódni, ahol már akár egyetlen nap alatt elintézhetjük a főbb ügyeket.

Ajánlott cikkek