A fürdősó jótékony hatásai

fürdősó

A teli kádas fürdő egy hosszú, fárasztó nap után mennyeien hat sokunk számára, amikor el tudjuk engedni magunkat, és csak élvezzük a meleg fürdő nyújtotta élvezetet.

Ezt a nagyszerű élményt a fürdősó alkalmazásával még nagyobb tökélyre tudjuk fejleszteni. A fürdősók használata ugyanis nem csupán a bőr megújítására alkalmas, hanem a különböző görcsöket is hatékonyan oldja, és csodálatos relaxációs élményt nyújt számunkra, amikor kipihenhetjük a nap fáradalmait.

A fürdősó alap összetevője az Epsom-só vagy más néven Magnézium-szulfát, ami mára már könnyűszerrel beszerezhető bárki számára. Ez a meleg fürdővízben gond nélkül oldódik fel, és hatékonyan alkalmazható az ízületi fájdalmak kezelésére és a stressz oldására is. Egy teli kád fürdővízbe egy átlagos testsúllyal rendelkező személy esetén két-három evőkanál fürdősót kell tenni. A helyes alkalmazásának köszönhetően a bőr felfrissül, hiszen a fürdősó puhává teszi azt, az elhalt hámsejtek eltávolításával, mialatt megszabadulunk a felesleges zsírtól és faggyútól is, ami miatt a legtöbb gyulladás keletkezik általában.

A bőrön keresztül könnyen fel is szívódik, ezért vérkeringés-fokozó hatása mellett alkalmas a belső gyulladások kezelésének elősegítésére is. A testből távoznak a méreganyagok, és nyugtató hatásának köszönhetően az ember éjszaka is jobban alszik, hiszen a magnézium segít az alvásban. Jótékony hatásai között még fontos lehet megemlíteni, hogy hölgyek számára is hatékony segítséget nyújthat a menstruációs görcsök enyhítésében.