Kerítés építése és telepítése

Kerítés és lány

A különböző kerítések különböző módon lehet a helyükre telepíteni azok jellegének megfelelően. Fontos tehát ezeket a módszereket ismerni, mielőtt az ember egy ilyen gyártmány építésre és telepítésre adja a fejét.

Az épített kerítés telepítésének munkafolyamata például elsőként a sávalap kiásásával és betonozásával kezdődik, amelyet helyesen történő vasalással kell megerősíteni a megfelelő eredmény elérése céljából. Általában 30 cm-re kell számítani a szélessége esetében, és 70 cm mélységre a sávalapot illetően. Nagyon fontos, hogy ez a mélység szükséges az időjárási tényezők miatt, egyébiránt a talaj fagyása a kerítésben hamar kárt tehet.

A kivitelezést illetően az ár sok tényezőtől függhet. Ilyen például az is, hogy van-e szükség lábazatra vagy nincs. Amennyiben szükségeltetik a lábazat kialakítása, úgy a lábazat készülhet eltérő falazási technikákkal is. Betonból, kőből, zsalukőből, vasból és téglából is készítenek kerítés lábazatot, amelyet bevakolva ki is festhetünk, vagy akár díszkővel ki is rakhatunk a szebb esztétikai hatás elérése érdekében.

A lábazat kialakítását befolyásolja a gyártmány magassága, az anyagok és a választott stílus is. A magasság tekintetében az átlagos az 1,5-2 méteres magasság, de vannak ettől eltérő szokások és stílus-kivitelezések is. Fontos, hogy a házfalhoz hasonló kiépítés lehetővé teszi számunkra az ugyanazon jellegű munkálatokat is rajta. Emellett a kerítés többi részén is alkalmazhatunk a stílusnak és alapanyagoknak megfelelő védelmi technológiákat és díszítésre alkalmas festékeket, kezeléseket.

Végső soron az oszlopokat is szükséges lesz elhelyezni 2-3 méter szélességben, amennyiben ezeket nem a lábazattal megegyező anyagból építettük a kerítéshez.

Ajánlott cikkek