Az otthoni hinta és a gyerekkori előnyei

Sok gyermek számára a kerti játszótér vagy egy játszótéri hinta egy valóra vált álom. A szabadtéri játékkészlet lehetőséget ad számukra, hogy naponta felfedezzék, megtanulják és fejlesszék fizikai készségeiket, anélkül, hogy elhagynák otthonukat. Miközben tanulnak és játszanak, sok energiát használnak fel és emlékeket fűznek a hintához, csúszdához, sziklamászó falhoz és egyéb tevékenységekhez.

A háztáji játszótér és a hinta előnyei azonban túlmutatnak azon a boldogságon, amelyet a szülők és a családtagok látnak gyermekeiken. Nézzünk meg néhány ismert és néhány szem elől tévesztett előnyt, ami ebből származik a gyerekkor során.

 

Segít a gyerekeknek megtanulni játszani másokkal: Az egyik legfontosabb készség, amire a gyerekeknek szükségük lesz az iskolai évek során – és később felnőttként a munkahelyen – az a képesség, hogy másokkal kommunikáljanak és együtt dolgozzanak. Az otthoni játszótéri elemek ezt megkönnyítik, mert a kicsiknek meg kell osztaniuk ezeket és váltaniuk kell egymást, amikor le kell menni a csúszdán, át kell nézni a távcsőben, fel kell mászni a létrán stb.

 

Segít nekik megtanulni egyedül játszani: ugyanolyan fontos, mint megtanulni másokkal interakcióba lépni, a gyerekek szórakoztató képessége, hogy megtanulják szórakoztatni magukat és elégedettek legyenek.

 

Segíti az izmok fejlesztését: Ki ne szeretné, ha gyermeke erős és egészséges lenne? A hinta vagy a hátsó játszótér lehetővé teszi a kicsiknek, hogy ilyenek legyenek.

 

Segít a motorikus készségek fejlesztésében: Az összes olyan tevékenység mellett, amelyet az átlagos háztáji játszótér ma kínál, végtelen lehetőségek kínálkoznak a megragadás, a kéz/szem/láb koordináció, az egyensúly, az ugróképesség, a felhúzó erő és sok más fejlesztésén. Mindig azt javasoljuk, hogy olyan hintát válasszanak, amely elég nagy ahhoz, hogy családjával együtt növekedjen, így lehetőség nyílik a különböző motoros készségek fejlesztésére különböző életkorokban.

 

Fokozza a fizikai aktivitást: Mivel ma számos virtuális eszköz elérhető a kicsik számára, fontos, hogy a mozgás szeretetét és a szabadban való időtöltés szeretetét erősítsük bennük.

 

Fontos megjegyezni, hogy mindezek az előnyök együtt járnak az első számú jutalommal, amely a háztáji játszótér biztosításával jár a gyerekeknek és ez az a különleges boldogság, amelyet bármikor éreznek, amikor játszanak rajta.

Ajánlott cikkek